Salata de vinete coapte

Printeaza

Salata de vinete coapte din: vinete, ulei, sare, ceapa, rosii, ardei.

Ingrediente:Salata de vinete coapte

  • vinete
  • untdelemn
  • sare
  • ceapă tocată
  • felii de roşii şi ardei (cantităţile sunt stabilite în funcţie de gustul fiecăruia)

 

Mod de preparare:

Se coc vinetele direct pe foc, ca să iasă albe, frumoase. Se curăţă imediat, înmuind mâna în apă rece şi nu se lasă urme negre.

Se bat cu un cuţit de lemn şi se amestecă bine cu untdelemn, după ce s-au răcit. Se bat bine până devin spumoase, apoi se adaugă ceapă tocată mărunt sau se servesc cu ceapa separat, pe o farfurie.

Se garnisesc cu felii de roşii şi ardei graşi tăiaţi fin.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.