Salata de vinete cu chimen si usturoi
PrinteazaSalata de vinete cu chimen si usturoi din: lipii, vinete, usturoi, lamaie, ulei, chimen, sare, piper, patrunjel.
- 4 lipii arăbeşti
- 2 vinete mari
- un căţel de usturoi
- 1/4 linguriţă ulei (de susan, pe cât posibil)
- o lingură zeamă de lămâie
- 1/4 linguriţă chimen măcinat
- sare
- piper negru măcinat
- 2 linguri pătrunjel verde tocat
- salată verde, pentru ornat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul cu circa un sfert de oră înainte de a vă apuca de gătit.
Tăiaţj lipiile în fâşii, aşezaţi-le într-un singur strat pe fundul unei tăvi mari şi băgaţi-le la cuptor 15 minute, până când se rumenesc şi devin uşor crocante.
Lăsaţi-le să se răcească pe un grătar.
Coaceţi vinetele pe grătar, împreună cu usturoiul, apoi îndepărtaţi pieliţa şi puneţi pulpa în vasul robotului de bucătărie, împreună cu căţelul de usturoi, uleiul, zeama de lămâie şi chimenul.
Mixaţi până la obţinerea unei paste fine, omogene. Adăugaţi pătrunjelul tocat, sare şi piper după gust.
Aşezaţi salata în farfurii individuale, ornaţi cu frunze de salată verde şi serviţi cu fâşii de lipie.
Salata de vinete cu chimen si usturoi
Pofta buna!