Salata de vinete cu coriandru

Printeaza

Salata de vinete cu coriandru

Salata de vinete cu coriandru din: vinete, sare, dovlecei, ulei, frunze de coriandru, zeama de lamaie, piper, zeama de portocale.

Ingrediente :

  • 2 vinete mici (taiate in doua pe lung)
  • sare
  • 3 dovlecei mici
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1/2 ceasca frunze de coriandru
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • 1-2 linguri zeama de portocala
  • 1/2 lingurita piper negru

 

Mod de preparare:

Se taie vinetele felii subtiri, se pun intr-o strecuratoare, se presara peste ele sare si se lasa sa stea 15-20 de minute.

Dovleceii se taie felii subtiri pe lung si se pun deoparte. Vinetele clatite cu apa rece si zvantate se ung cu ulei pe ambele parti si se aseaza pe o tava.

Se baga la cuptor  sub gril , se rumenesc usor, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Se pun intr-un castron vinetele, feliile de dovlecei, uleiul, coriandrul si piperul, se toarna peste ele sucul de lamaie si de portocala si se amesteca bine.

Salata astfel preparata se serveste ca aperitiv sau ca garnitura langa felul principal.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.