Salata de vinete cu coriandru
PrinteazaSalata de vinete cu coriandru din: vinete, sare, dovlecei, ulei, frunze de coriandru, zeama de lamaie, piper, zeama de portocale.
Ingrediente :
- 2 vinete mici (taiate in doua pe lung)
- sare
- 3 dovlecei mici
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1/2 ceasca frunze de coriandru
- 1-2 linguri zeama de lamaie
- 1-2 linguri zeama de portocala
- 1/2 lingurita piper negru
Mod de preparare:
Se taie vinetele felii subtiri, se pun intr-o strecuratoare, se presara peste ele sare si se lasa sa stea 15-20 de minute.
Dovleceii se taie felii subtiri pe lung si se pun deoparte. Vinetele clatite cu apa rece si zvantate se ung cu ulei pe ambele parti si se aseaza pe o tava.
Se baga la cuptor sub gril , se rumenesc usor, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se pun intr-un castron vinetele, feliile de dovlecei, uleiul, coriandrul si piperul, se toarna peste ele sucul de lamaie si de portocala si se amesteca bine.
Salata astfel preparata se serveste ca aperitiv sau ca garnitura langa felul principal.
Pofta buna!