Salată de vinete cu dovlecei
PrinteazaIngrediente:
- 3-4 vinete potrivite (moi la pipăit şi închise la culoare)
- 2 dovlecei
- 100 ml ulei
- 1 lingură suc de lămâie
- 2-3 căţei de usturoi
- sare
Mod de preparare:
Vinetele se coc pe flacăra de la aragaz, se curăţă fierbinţi şi se pun la scurs. Dovleceii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe mai mari şi se pun la fiert în apă cu sare, 10-15 minute.
Vinetele şi dovleceii se toacă fin cu un tocător de lemn, apoi se freacă cu ulei, pus câte puţin şi folosind tot o lingură de lemn, până devin o cremă omogenă şi spumoasă. Se picură şi suc de lămâie, care are rolul de a le albi.
Se adaugă şi usturoiul dat prin răzătoarea mică şi se mai freacă puţin (cu cât le freci mai mult, cu atât se fac mai albe). Salata se potriveşte de sare, se aşază în salatieră şi se ornează în funcţie de dorinţă. Se dă la frigider.
Poftă bună!