Salată de vinete cu dovlecei, rosii si ceapa verde
PrinteazaO reteta de salata de vinete cu dovlecei, rosii si ceapa verde din: vinete, dovlecel, maioneza, piper, sare, rosii cherry si ceapa verde.
- 2-3 vinete (sau o pungă de 400g de vinete congelate, semipreparate)
- 1 dovlecel mic, decojit, tăiat cubuleţe
- 2 linguri de maioneză
- piper
- sare
- rosii cherry
- ceapa verde
Mod de preparare:
Se pun vinetele întregi la copt, pe un grătar, întorcându-le din când în când pentru a se coace pe toate părţile. Se decojesc şi se pune miezul într-o sită, la scurs.
Se fierbe dovlecelul până se înmoaie, se scurge şi se pasează cu o furculiţă.
Se toacă vinetele şi se amestecă apoi cti maioneza şi cu dovleceii pasaţi. La sfârşit se adaugă sare şi piper. Salata se poate servi cu roşii cherry şi ceapă verde.
Salată de vinete cu dovlecei, rosii si ceapa verde
Poftă bună!