Salată de vinete cu maioneză cu verdeata

Printeaza

Salată de vinete cu maioneză
Salată de vinete cu maioneză cu verdeata

Ingrediente:

  • 1,5 kg vinete
  • 2 ouă
  • 100 ml ulei
  • 1 ardei gras
  • 1 roşie
  • sare
  • 1 lingură suc de lămâie
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Vinetele se coc, se curăţă şi se lasă la scurs. Se toacă mărunt cu un tocător de lemn. Maioneza se pregăteşte cu ajutorul mixerului dintr-un gălbenuş fiert şi unul crud, adăugând, treptat, ulei şi puţin suc de lămâie.

Peste vinetele tocate mărunt, se adaugă maioneza, se omogenizează şi se potriveşte de sare. Se aşază salata într-un castron şi se ornează cu feliuţe de ardei, roşii şi verdeaţă. Se dă la frigider.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.