Salata de vinete cu maioneza dietetica
PrinteazaSalata de vinete cu maioneza dietetica din: vinete, ulei, lapte, faina, mustar, oua, ceapa, sare
- 1 kg vinete
- 100 ml ulei
- 200 ml lapte
- 2 linguri rase de făină
- 2 linguri muştar
- 3 ouă
- 1 ceapă
- sare
Mod de preparare:
Coci vinetele la cuptor. După ce le scoţi, le laşi la răcit 5-10 minute şi le decojeşti.
După ce s-au răcit complet, le toci mărunt cu cuţitul. Pui laptele pe foc cu un praf de sare, iar când începe să fiarbă, adaugi făina încorporată în puţin lapte rece.
Compoziţia trebuie să aibă consistenţa unei smântâni mai groase. Dacă nu are, mai adaugi puţină făină încorporată în lapte.
Fierbi tare 2 ouă. Gălbenuşurile fierte le pisezi cu gălbenuşul de la oul nefiert şi muştarul. Cu ajutorul mixerului încorporezi uleiul, adăugându-l într-un fir subţire.
După ce smântână s-a răcit, o adaugi treptat peste maioneză şi o mixezi la viteză redusă. Adaugi peste dovlecei maioneza, albuşurile răzuite de la ouăle fierte, ceapa tocată mărunt şi sarea.
Pofta buna!