Salata de vinete cu maioneza si ceapa

Printeaza

Salata de vinete cu maioneza si ceapa din: vinete, dovlecel, ceapa, maioneza, sare, rosii, gogosari, ou, ulei, mustar.

Ingrediente:Salata_de_vinete_cu_maioneza_si_ceapa

  • 4-6 vinete
  • 1 dovlecel
  • 1 apa
  • 1 pahar cu maioneza
  • sare
  • rosii si gogosari; pentru maioneza
  • 1 ou
  • 1 cana cu ulei
  • mustar

 

Mod de preparare:

Coaceţi vinetele pe o tablă aşezată pe flacăra aragazului. Le întoarceţi des, iar când s-au înmuiat bine le scoateţi pe un fund de lemn. Curăţaţi vinetele cât sunt talde, cu mâna înmuiată în apă rece. Le rupeţi fâşii, le puneţi în strcurătoare pentru +5 min. Facultativ, le puteţi stropi cu zeamă de lămâie.

Curăţaţi dovlecelul, îl tăiaţi n două, îl puneţi la fiert cu apă caldă. După 20 min îl scoateţi, îl scurgeţi, curăţaţi de seminţe şi-1 puneţi în strecurătoare lângă vinete. Curăţaţi vinetele de seminţe, e tocaţi folosind un cuţit de lemn odată cu dovlecelul.

Puneţi tocătura în castron, dăugaţi ceapă tocată mărunt şi sare, amestecaţi energic cu lingura de lemn, apoi 3uneţi maioneza. Maioneza o faceţi din oul întreg, 1 lingură de muştar şi 1 cană cu jlei, pe care le puneţi în vas adânc şi le mixaţi 1-2 min. Decoraţi salata cu felii de roşii şi gogoşari.

Serviţi imediat, cu pâine de casă sau felii de pâine prăjită.

Salata de vinete cu maioneza si ceapa

Salata_de_vinete_cu_maioneza_si_ceapa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.