Salata de vinete cu maioneza si ceapa
PrinteazaSalata de vinete cu maioneza si ceapa din: vinete, dovlecel, ceapa, maioneza, sare, rosii, gogosari, ou, ulei, mustar.
- 4-6 vinete
- 1 dovlecel
- 1 apa
- 1 pahar cu maioneza
- sare
- rosii si gogosari; pentru maioneza
- 1 ou
- 1 cana cu ulei
- mustar
Mod de preparare:
Coaceţi vinetele pe o tablă aşezată pe flacăra aragazului. Le întoarceţi des, iar când s-au înmuiat bine le scoateţi pe un fund de lemn. Curăţaţi vinetele cât sunt talde, cu mâna înmuiată în apă rece. Le rupeţi fâşii, le puneţi în strcurătoare pentru +5 min. Facultativ, le puteţi stropi cu zeamă de lămâie.
Curăţaţi dovlecelul, îl tăiaţi n două, îl puneţi la fiert cu apă caldă. După 20 min îl scoateţi, îl scurgeţi, curăţaţi de seminţe şi-1 puneţi în strecurătoare lângă vinete. Curăţaţi vinetele de seminţe, e tocaţi folosind un cuţit de lemn odată cu dovlecelul.
Puneţi tocătura în castron, dăugaţi ceapă tocată mărunt şi sare, amestecaţi energic cu lingura de lemn, apoi 3uneţi maioneza. Maioneza o faceţi din oul întreg, 1 lingură de muştar şi 1 cană cu jlei, pe care le puneţi în vas adânc şi le mixaţi 1-2 min. Decoraţi salata cu felii de roşii şi gogoşari.
Serviţi imediat, cu pâine de casă sau felii de pâine prăjită.
Salata de vinete cu maioneza si ceapa
Pofta buna!