Salata de vinete cu masline si maioneza
PrinteazaSalata de vinete cu masline si maioneza din: vinete, galbenus, ulei, zeama de lamaie, ceapa, masline, gogosari.
- 400 g vinete
- 2 gălbenuş de ou crud
- 1 gălbenuş de ou fiert
- 150 ml ulei
- zeama de la 1 lămâie sare
- 1 ceapă mică
- măsline verzi
- gogoşari în oţet
Mod de preparare:
Coci vinetele pe flacără şi, cât sunt calde, le cureţi şi le laşi să se scurgă pe un tocător de lemn.
Mixezi într-un bol gălbenuşul de ou crud cu gălbenuşul de ou fiert, iar după ce ai obţinut o pastă omogenă, torni câte puţin ulei şi mixezi încontinuu, fără să schimbi sensul.
Adaugi următoarea cantitate de ulei după ce cantitatea anterioară este complet încorporată. Sărezi maioneza şi o acreşti după gust.
Toci vinetele mărunt, cu ajutorul unui instrument de sticlă sau de lemn, nu metalic.
Amesteci vinetele cu maioneza, sare după gust şi ceapă tocată mărunt. Ornezi salata cu măsline verzi şi felii de gogoşari în oţet.
Pofta buna!