Salata de vinete cu masline si maioneza

Printeaza

Salata de vinete cu masline si maioneza din: vinete, galbenus, ulei, zeama de lamaie, ceapa, masline, gogosari.

Ingrediente:Salata de vinete cu masline si maioneza

  • 400 g vinete
  • 2 gălbenuş de ou crud
  • 1 gălbenuş de ou fiert
  • 150 ml ulei
  • zeama de la 1 lămâie sare
  • 1 ceapă mică
  • măsline verzi
  • gogoşari în oţet

 

Mod de preparare:

Coci vinetele pe flacără şi, cât sunt calde, le cureţi şi le laşi să se scurgă pe un tocător de lemn.

Mixezi într-un bol gălbenuşul de ou crud cu gălbenuşul de ou fiert, iar după ce ai obţinut o pastă omogenă, torni câte puţin ulei şi mixezi încontinuu, fără să schimbi sensul.

Adaugi următoarea cantitate de ulei după ce cantitatea anterioară este complet încorporată. Sărezi maioneza şi o acreşti după gust.

Toci vinetele mărunt, cu ajutorul unui instrument de sticlă sau de lemn, nu metalic.

Amesteci vinetele cu maioneza, sare după gust şi ceapă tocată mărunt. Ornezi salata cu măsline verzi şi felii de gogoşari în oţet.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.