Salata de vinete cu rosii si paine prajita
PrinteazaSalata de vinete cu rosii si paine prajita din: vinete, ceapa, lapte, sare, ulei, rosii.
- 4 vinete coapte si scurse
- 1 ceapa mica
- 1 lingura cu lapte praf sau 3-4 linguri cu lapte dulce sau acru
- 1/2 lingurita cu sare
- 4-5 linguri cu ulei de salata
- 2 rosii
Mod de preparare:
Curăţaţi vinetele de seminţe, le tocaţi cu un cuţit de lemn, lăsaţi să se scurgă 30 min, apoi le lăsaţi în castron adânc cu ceapa tocată fin. Scurgeţi bine ceapa, amestecaţi omogen cu vinetele, adăugaţi laptele, amestecaţi bine, săraţi şi adăugaţi uleiul câte puţin.
Lucraţi cu o lingură de lemn ca să rămână vinetele albe. Când salata este gata, ornaţi cu roşii tăiate felii şi serviţi cu pâine prăjită.
Pofta buna!