Salata de vinete cu rosii
PrinteazaSalata de vinete cu rosii din: vinete, dovlecel, lapte, sare, ulei, rosii, ceapa.
- 4-6 vinete mijloci
- 1 dovlecel
- 1 lingură cu lapte praf
- sare
- 1 ceaşcă mare cu ulei
- 2 roşii pentru decor
- 1 ceapă tocată
Mod de preparare:
Coaceţi vinetele, când s-au înmuiat lăsaţi-le câteva minute să se răcorească, curăţaţi-le cu mâna înmuiată în apă rece, lăsaţi-le să se scurgă 15 min, după care desfaceţi-le fâşii, curăţaţi-le seminţele şi mai lăsaţi-le să se scurgă 15 min.
Tocaţi cu un cuţit de lemn vinetele şi dovlecelul (fiert în apă cu sare şi scurs), amestecaţi, săraţi, adăugaţi câteva linguri cu lapte crud sau 1 lingură cu lapte praf şi ceapa tocată fin, apoi omogenizaţi cu uleiul pus câte puţin.
Lucraţi într-un castron adânc, folosind o lingură de lemn, pentru ca vinetele să rămână albe. Decoraţi platoul sau salatiera cu felii de roşii şi serviţi imediat, cu pâine proaspătă sau prăjită.
Pofta buna!