Salata de vinete cu rosii

Printeaza

Salata de vinete cu rosii din: vinete, dovlecel, lapte, sare, ulei, rosii, ceapa.

Ingrediente:Salata de vinete cu rosii

  • 4-6 vinete mijloci
  • 1 dovlecel
  • 1 lingură cu lapte praf
  • sare
  • 1 ceaşcă mare cu ulei
  • 2 roşii pentru decor
  • 1 ceapă tocată

 

Mod de preparare:

Coaceţi vinetele, când s-au înmuiat lăsaţi-le câteva minute să se răcorească, curăţaţi-le cu mâna înmuiată în apă rece, lăsaţi-le să se scurgă 15 min, după care desfaceţi-le fâşii, curăţaţi-le seminţele şi mai lăsaţi-le să se scurgă 15 min.

Tocaţi cu un cuţit de lemn vinetele şi dovlecelul (fiert în apă cu sare şi scurs), amestecaţi, săraţi, adăugaţi câteva linguri cu lapte crud sau 1 lingură cu lapte praf şi ceapa tocată fin, apoi omogenizaţi cu uleiul pus câte puţin.

Lucraţi într-un castron adânc, folosind o lingură de lemn, pentru ca vinetele să rămână albe. Decoraţi platoul sau salatiera cu felii de roşii şi serviţi imediat, cu pâine proaspătă sau prăjită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.