Salată de vinete cu rubarbă

Printeaza

O reteta delicioasa de salata cu: vinete, usturoi, ulei de masline, lamaie, otet de vin, zahar tos, otet de mere, rubarba, ceapa, chimen macinat, oregano, sare, piper.

Ingrediente:Salată de vinete cu rubarbă

  • 4 vinete
  • 5 căţei de usturoi
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • o lămâie
  • o lingură de oţet de vin
  • 180 g zahăr tos
  • 80 ml oţet de mere
  • un kilogram rubarbă
  • o ceapă albă mică
  • o linguriţă chimen măcinat
  • oregano
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se şterg cu un şervet absorbant şi se înţeapă din loc în loc cu un cuţit ca să se coacă mai repede.

Se aşază pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu, se introduc în cuptor şi se coc la foc potrivit până se înmoaie. Se lasă să se răcească puţin, se curăţă de coajă, se toacă mărunt sau se taie bucăţi potrivit de mari şi se pun pe un platou. Se stropesc cu oţetul de vin, uleiul de măsline şi trei căţei de usturoi pisaţi.

Se amestecă şi se păstrează la cald, acoperite cu un capac. Rubarba se spală, se taie bucăţi mici şi se pune într-o oală împreună cu oţetul de mere.

Se adaugă zahărul tos, ceapa albă curăţată de foi şi tocată mărunt, restul de usturoi pisat, oregano şi chimen, sare şi piper după gust. Se toarnă o cană de apă, se amestecă şi se fierbe până scade amestecul şi capătă aspec­tul unui sos mai gros.

Salată de vinete cu rubarbă

Salată de vinete cu rubarbă

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.