Salată de vinete cu rubarbă
PrinteazaO reteta delicioasa de salata cu: vinete, usturoi, ulei de masline, lamaie, otet de vin, zahar tos, otet de mere, rubarba, ceapa, chimen macinat, oregano, sare, piper.
- 4 vinete
- 5 căţei de usturoi
- 4 linguri de ulei de măsline
- o lămâie
- o lingură de oţet de vin
- 180 g zahăr tos
- 80 ml oţet de mere
- un kilogram rubarbă
- o ceapă albă mică
- o linguriţă chimen măcinat
- oregano
- sare
- piper
Mod de preparare:
Vinetele se spală, se şterg cu un şervet absorbant şi se înţeapă din loc în loc cu un cuţit ca să se coacă mai repede.
Se aşază pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu, se introduc în cuptor şi se coc la foc potrivit până se înmoaie. Se lasă să se răcească puţin, se curăţă de coajă, se toacă mărunt sau se taie bucăţi potrivit de mari şi se pun pe un platou. Se stropesc cu oţetul de vin, uleiul de măsline şi trei căţei de usturoi pisaţi.
Se amestecă şi se păstrează la cald, acoperite cu un capac. Rubarba se spală, se taie bucăţi mici şi se pune într-o oală împreună cu oţetul de mere.
Se adaugă zahărul tos, ceapa albă curăţată de foi şi tocată mărunt, restul de usturoi pisat, oregano şi chimen, sare şi piper după gust. Se toarnă o cană de apă, se amestecă şi se fierbe până scade amestecul şi capătă aspectul unui sos mai gros.
Salată de vinete cu rubarbă
Pofta buna!