Salată de vinete dietetică
PrinteazaIngrediente:
- 3 vinete potrivite
- 3-4 linguri ulei (de preferat de măsline)
- 1 ceapă
- sare
- 1 ardei gogoşar roşu
- câteva măsline fără sâmburi pentru ornat
Mod de preparare:
Vinetele se coc pe flacăra aragazului, întorcându-se pe toate părţile, până când cedează uşor la apăsare. După ce sunt bine coapte, se îndepărtează cotorul şi coaja neagră, înmuind mâna în apă rece.
Apoi se pun desfăcute în fâşii într-un vas cu apă rece, unde se lasă cel puţin 10 minute (astfel substanţa amară şi indigestă din vinete dispare). Se scot şi se lasă la scurs într-o strecurătoare şi se toacă bine cu tocătorul de lemn sau de plastic, se adaugă uleiul puţin câte puţin.
Ceapa se toacă mărunt şi se amestecă în salată. Se potriveşte de sare, se ornează cu fâşii de ardei şi măsline şi se pune în frigider.
Poftă bună!
Dar de ce e dietetica. Eu chiar asa stiam ca se face salata de vinete