Salata de vinete I

Printeaza

Salata de vinete

Ingrediente:Salata de vinete I

  • 1 kg vinete (coapte, bine colorate, tari, lungi)
  • 1 pahar untdelemn
  • 1 ceapă roşie, mare tare
  • 1 lingură oţet mere
  • 2 roşii coapte
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pun vinetele la fript pe foc viu, pe toate părţile, până se-nmoaie  Se curăţă imediat de cojile arse, se sărează şi se pun la scurs, pe un fund înclinat, cel puţin 1 ceas

Se toacă mărunt ceapa, se spală iute într-un şuvoi de apă rece (să-i iasă amăreala oxidată) se scurge bine de tot.Se amestecă ceapa cu oţetul

Se toacă vinetele pastă, apoi pasta asta se freacă cu ulei, puţin câte puţin, până se-ntăreşte şi se face spumoasă.Se adaugă sosul de ceapă cu oţet (piper, dacă mai e cazul)

Se ornează cu felii de roşii.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. De ce se pune si otet. Eu nu stiam de chestia asta. Le faceam fara

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.