Salata de vinete I
PrinteazaSalata de vinete
- 1 kg vinete (coapte, bine colorate, tari, lungi)
- 1 pahar untdelemn
- 1 ceapă roşie, mare tare
- 1 lingură oţet mere
- 2 roşii coapte
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pun vinetele la fript pe foc viu, pe toate părţile, până se-nmoaie Se curăţă imediat de cojile arse, se sărează şi se pun la scurs, pe un fund înclinat, cel puţin 1 ceas
Se toacă mărunt ceapa, se spală iute într-un şuvoi de apă rece (să-i iasă amăreala oxidată) se scurge bine de tot.Se amestecă ceapa cu oţetul
Se toacă vinetele pastă, apoi pasta asta se freacă cu ulei, puţin câte puţin, până se-ntăreşte şi se face spumoasă.Se adaugă sosul de ceapă cu oţet (piper, dacă mai e cazul)
Se ornează cu felii de roşii.
Pofta buna!
De ce se pune si otet. Eu nu stiam de chestia asta. Le faceam fara