Salata de vinete in otet
PrinteazaSalata de vinete in otet din: vinete, otet, usturoi, ulei, sare, piper, patrunjel.
- 8 vinete
- 32 linguri otet
- 8 capatani de usturoi
- 400 ml ulei
- sare
- piper
- patrunjel, optional
Mod de preparare:
Speli vinetele şi le ştergi. Le tai rondele de grosime potrivită, le dai cu sare şi le laşi să iasă zeama amară din ele, aproximativ 2-3 ore. Le ştergi pe prosoape de bucătărie şi le prăjeşti, în ulei bine încins, pe ambele părţi până se înmoaie. Le scoţi pe prosoape absorbante, pentru a înlătura excesul de ulei.
Separat fierbi oţetul, potriveşti de sare şi piper, şi opreşti focul. Pregăteşti borcanele, le sterilizezi, pui în ele feliile de vinete, câţiva căţei de usturoi şi torni oţetul în fir subţire. Presari pătrunjel tocat şi închizi borcanele.
Infăşori în prosoape de bucătărie o oală mare, torni apă, aşezi borcanele, apa să ajungă la jumătatea ior, şi le fierbi 30 de minute. După ce s-au răcit, le pui în cămară. Le mănânci ca atare ori ca garnitură.
Salata de vinete in otet
Pofta buna!