Salata de vlastari cu patrunjel si sos de soia
PrinteazaSalata de vlastari cu patrunjel si sos de soia din: vlăstari (germeni) de fasole mungo, vlăstari de lucernă, vlăstari de mazăre, creson, seminţe de floarea-soarelui, grâu încolţit, ardei gras, morcov, rosii, maioneză de soia, pătrunjel, usturoi, suc de lămâie, sos de soia.
Ingrediente pentru salată:
- 150 g vlăstari (germeni) de fasole mungo
- 150 g vlăstari de lucernă
- 150 g vlăstari de mazăre
- 3 mâini creson
- 3 mâini seminţe de floarea-soarelui (care au fost puse la înmuiat în apă rece cu 24 până la 48 de ore înainte de preparare)
- 3 mâini de grâu încolţit (boabele de pun la înmuiat în apă rece cu 24 – 48 de ore înainte)
- 1 ardei gras mare roşu
- 1 morcov
- 1 roşie
Ingrediente pentru dressing:
- 200 ml maioneză de soia
- 1 legătură pătrunjel
- 1-2 căţei de usturoi
- suc de lămâie
- sos de soia
Mod de preparare:
Se curăţă ardeiul gras de cotoare, seminţe şi de pieliţele albe; pulpa se taie cubuleţe. Se curăţă roşia de cotoare şi seminţe; pulpa se taie cubuleţe. Se rade morcovul. Se amestecă ingredientele pentru salată şi se aşază într-un castron.
Se toacă pătrunjelul şi se pisează usturoiul. Se amestecă ingredientele pentru dressing şi se toarnă peste salată; se serveşte imediat.
Salata de vlastari cu patrunjel si sos de soia
Pofta buna!