Salata delicioasa asortata
PrinteazaSalata delicioasa asortata din: cartofi, piept de pasare, telina, oua, mere, coniac, mustar, lamaie, salata, ulei, pulbere de seminte de in.
- 6 cartofi mijlocii
- 1 piept de pasăre
- 1 ţelină mijlocie
- 3 ouă fierte tari
- 2 mere acrişoare
- 2 linguri de coniac
- 2 linguri cu muştar
- 1/2 lămâie
- 4-6 frunze de salată
- ulei
- pulbere de seminţe de in
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii cu burete aspru, fierbeţi-i 30 min în apă caldă cu sare. Când coaja a crăpat uşor, scoateţi cartofii, răciţi-i 5 min, curăţaţi-i şi tăiaţi-i bastonaşe subţiri.
Spălaţi carnea, puneţi-o la fiert în apă rece, lăsaţi să dea în clocot, apoi aruncaţi apa, spălaţi vasul şi carnea şi puneţi în apă rece carnea ca să fiarbă acoperit 1/2 oră.
Curăţaţi ţelina şi merele, treceţi-le pe râzătoare, stropiţi cu zeamă de lămâie şi amestecaţi uşor. Puneţi amestecul peste cartofii calzi. Adăugaţi carnea de pui tăiată cubuleţe şi două ouă feliate subţire. Stropiţi cu coniac.
Din muştar şi ulei faceţi un sos, săraţi şi piperaţi apoi amestecaţi cu restul ingredientelor. Tot acum puneţi o lingură cu pulbere de seminţe de in.
Ornaţi un platou cu frunze de salată spălate şi uscate în prosop, turnaţi salata, decoraţi cu oul fiert rămas pe care l-aţi tăiat felii subţiri.
Serviţi ca aperitiv cu sau fără pâine.
Pulberea de seminţe de in, obţinută prin măcinare, este un strop de hrană vie.
Pofta buna!