Salată delicioasa de boeuf
PrinteazaSalată delicioasa de boeuf din: cartofi, morcovi, telina, carne fiarta, maioneza, castraveti acri, gogosari murati, mazare, masline, piper, sare, mustar, zeama de masline, albus de ou fiert, frunze de patrunjel.
- cartofi
- morcovi
- telină
- carne fiartă
- maioneză
- castraveţi acri
- gogoşari muraţi
- mazăre
- măsline fără sâmburi
- piper
- sare
- muştar
- zeamă de lămâie
Ingrediente pentru ornat:
- măsline
- gogoşari
- castraveţi muraţi
- albuş de ou fiert
- frunze de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se pun la fiert legumele proaspete. (Acestea trebuie să fi absolut reci, când le tăiaţi, altfel ele se vor sfărâma şi aveţi neşansa ca totul să iasă ca un piure.)
Cartofii se spală foarte bine de pământ şi se pun la fiert în coajă.
Morcovii se curăţă, se taie felii, pe lung şi se pun separat la fiert împreună cu ţelina, curăţată şi tăiată rondele.
Mazărea, dacă este congelată, se fierbe şi ea, în cantitatea dorită, după care se pune la scurs.
Dacă este din conservă, se verifică totuşi dacă este fiartă; dacă nu, se mai fierbe puţin şi se foloseşte tot scursă bine; dacă este moale, tot ce trebuie să faceţi este să o clătiţi cu apă rece şi să o folosiţi.
Cartofii, după ce au fiert şi s-au răcit, se curăţă de coajă, se taie felii şi se toacă în formă de cubuleţe.
La fel şi morcovii şi ţelina. Murăturile pe care aţi hotărât că le veţi pune în salată se ţin un timp în apă rece, pentru a nu fi nici prea acre, nici prea sărate, se toacă tot cubuleţe şi se scurg foarte bine.
Carnea se pune la fiert cu amestec de legume din magazin, pentru a căpăta gust.
Când aveţi toate ingredinetele tocate, le amestecaţi într-un vas larg, adăugaţi măsline, fără sâmburi, maioneză, în cantitatea dorită, sare, piper, puţin muştar (care, după gust, poate fi şi unul uşor iute), zeamă de lămâie.
Se amesteca, se orneaza cu maioneza si decoreaza, dupa preferinta.
Salată delicioasa de boeuf
Pofta buna!