Salată Delta Dunării
PrinteazaSalată Delta Dunării
- 300g cartofi
- 220g castraveţi verzi
- 200g roşii
- 6 fire ceapă vrede
- 750g măsline
- 4 ardei graşi
- 1 lingură oţet de 3°
- 5 linguri ulei
- 3 ouă
- 1 cutie crevete sau 24 raci
- 1 legătură verdeaţă
Mod de preparare:
Castraveţii se curăţă de coajă, se taie felii subţiri şi se sărează. Roşiile, cartofii fierţi se curăţă şi se taie felii.
Ardeii se curăţă de cotoare şi seminţe, se taie felii. Castraveţii se storc, ceapa se taie mărunt şi se amestecă cu restul de legume şi cu ulei, oţet şi sare.
Se aşază pe o salatieră şi se garniseşte cu măslinele fără sîmburi, 3 ouă fierte tăiate felii, verdeaţă tocată şi cu crevete sau raci (cozile, carnea, fierte cu sare).
Pofta buna!