Salata dietetica de vinete cu dovlecel
PrinteazaSalata dietetica de vinete cu dovlecel din: vinete, dovlecel, ulei, ceapă, usturoi, gălbenuş, frunze verzi de ţelină.
- 4 – 5 vinete
- 1 dovlecel potrivit
- 100 ml ulei
- 1 ceapă mică
- câţiva căţei de usturoi
- 1 gălbenuş
- 2-3 frunze verzi de ţelină
Mod de preparare:
Cureţi vinetele, le speli şi le tai în bucăţi potrivite. într-o oală cu apă clocotită şi cu puţină sare, pui vinetele şi le laşi să dea câteva clocote. La fel procedezi şi cu dovlecelul, îl speli, îl cureţi uşor şi îl tai bucăţele, îl fierbi apoi în apă cu 1 vârf de cuţit de sare, cât să dea câteva clocote.
Scurgi bine de apă vinetele, dar şi dovlecelul într-o sită şi apoi le pasezi puţin, pentru a elimina total apa din ele. Operaţia o faci cu o furculiţă şi, în felul acesta, tasezi cât mai mărunt cele 2 legume, până ce devin o pastă.
Dacă nu sunt destul de mărunţite, atunci le poţi bate pe un fund de lemn şi cu tocătorul de vinete.
Intr-un castron, aşezi amestecul de vinete şi dovlecel cu un gălbenuş de ou, puţină sare, dacă mai este cazul şi începi să amesteci bine, turnând ulei, puţin câte puţin. Pe răzătoarea mică de lămâie, razi o ceapă mică de arpagic şi câţiva căţei de usturoi, după gust.
Dar ceapa şi usturoiul să fie cât mai fin tocate. Amesteci din nou foarte bine, până ce totul se omogenizează. Ai grijă să nu pui mult ulei, doar cât e nevoie.
Aşezi salata de vinete pe un platou sau în boluri mici şi ai grijă ca deasupra să garniseşti cu frunzele de ţelină verzi tocate cât mai fin.
Pofta buna!
Buna salata dietetica