Salata din arpacas, ciuperci si spanac
PrinteazaSalata din arpacas, ciuperci si spanac din: ulei de masline, ceapa, usturoi, arpacas, supa de legume, frunze de spanac, cimbru, sare, piper.
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa medie
- 2 catei de usturoi
- 250 g arpacas
- 1 l supa de legume
- 200 ciuperci
- 200 g frunze de spanac (sau salata verde)
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se incing 2 linguri de ulei de masline, intr-o tigaie, apoi se adauga ceapa curatata si tocata fin. Arpacasul se spala in prealabil si se adauga in tigaie.
Se amesteca pentru a se rumeni putin. Se adauga in tigaie cate 2 polonice de supa de legume, se fierbe pana ce se absoarbe lichidul si se repeta procesul pana ce se termina de adaugat supa, iar arpacasul este fiert.
Separat, se calesc ciupercile, taiate fleii, in ulei de masline. Cand ciupercile incep sa se rumeneasca, se adauga foile de spanac. Se lasa maxim 5 minute, la foc mic spre mediu, si se amesteca regulat.
Se amesteca risotto de arpacas cu ciupercile si spanacul, se adauga cimbru, sare si piper.
Frunzele de spanac pot fi inlocuite cu salata verde, care se va adauga la sfarsit.
Salata din arpacas, ciuperci si spanac
Pofta buna!