Salata din Banat
PrinteazaSalata din Banat din: cartofi, sare, piper, ceapa, apa cu delikat, otet, mustar, zahar, ulei.
- 1,2 kg cartofi rezistenti la fiert (roz)
- sare
- piper
- 1 ceapa
- 200 ml apa fiarta cu delikat
- 3 linguri otet
- 1 lingurita mustar
- 1 lingurita zahar
- 5 linguri de untdelemn
Mod de preparare:
Se spala cartofii si se pun la fiert in apa putin sarata, vreme de 20 de minute. Se scurg si se lasa sa se raceasca.Se cojesc cat sunt calzi, apoi se lasa sa se raceasca total, pentru ca, daca se taie felii, se sfarama.
Se taie cartofii in felii de circa 5 mm, se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Marinata se curata ceapa si se taie in doua. Se pune cu taietura pe tocator, se cresteaza de-a lungul de 2-3 ori, apoi se taie pe lat, in cubulete mici.
Se pune apa cu delikat la fiert si se baga in ea ceapa taiata, mustarul, otetul, sarea, piperul si zaharul. Se lasa sa dea doua-trei clocote, apoi se toarna fierbinte peste cartofi.
Se lasa sa se patrunda o ora. Se toarna untdelemnul peste cartofi, amestecandu-se usor, sa nu se sfarame.
In salata se pot pune, dupa gust rosii, castraveti sau felii de ridichi.
Pofta buna!