Aspic de Curcan cu Legume din: carne de curcan, foi de gelatina, ceapa, morcovi, tije de telina, ardei gras, usturoi, frunza de dafin, boabe de piper, sare, suc de lamaie. Ingrediente: 500 g carne de curcan (fără oase) 2 foi de gelatină 1 ceapă mare, tăiată mărunt 2 morcovi, tăiați cubulețe 2 tije de țelină, […]
Salata din capere
PrinteazaSalata din capere: rosii, capere, ceapa, masline, boia, otet, telina, usturoi, ulei de masline, oregano.
Ingrediente:
- 6 rosii
- 3 linguri capere in saramura
- 2 legaturi ceapa verde
- 14 masline
- 2 lingurite boia iute
- 3 linguri otet de mere
- 1 telina mica
- 2 catei de usturoi
- 6 linguri ulei de masline
- 1 lingura oregano
- sare
- piper
Mod de preparare:
Salata din capere: pune la fiert apă în care se scufundă rapid roşiile. Apoi, roşiile se pun în apă rece, se decojesc, se taie cubuleţe şi se pun într-un castron mare.
curăţă ţelina şi se taie în felii subţiri sau în bastonaşe şi se adaugă în castron. Se taie ceapa în rondele şi se pune în castron.
amestecă separat oţetul, boiaua, oregano, usturoiul, sarea şi piperul.
presează cu o lingură de lemn caperele, se adaugă împreună cu măslinele în castron peste roşii, ţelină şi ceapă.
toarnă sosul peste legume şi se amestecă bine.
Pofta buna!
Istoria Bucătăriei Italiene: O Călătorie Culinară de la Originile Antice până în Prezent
Istoria Bucătăriei Italiene: O Călătorie Culinară de la Originile Antice până în Prezent. Bucătăria italiană, cu diversitatea și rafinamentul său, este rezultatul unei evoluții culinare complexe, influențată de istoria, geografia și cultura Italiei. Această călătorie gastronomică ne poartă din Antichitate, prin Evul Mediu și Renaștere, până la bucatăria modernă. Antichitatea: Rădăcinile Culinare în Bucătăria Italiană […]