Salata din carne de pui cu struguri si cascaval
PrinteazaSalata din carne de pui cu struguri si cascaval din: piept de pui, struguri, sare, ulei de masline, otet aromat, salata, cascaval, busuioc, rosii.
- 2-3 piepti de pui
- 500 g struguri
- sare
- 4 linguri cu ulei de masline
- 2 linguri cu otet aromat
- 1 salata
- 300 g cascaval
- 6-8 fire de busuioc
- 4 rosii
Mod de preparare:
Spalati carnea, puneti-o sa fiarba cu apa rece cat s-o acopere, lasati sa dea 2-3 clocote, spalati carnea si oala in care au fost, puneti la foc cu apa rece. Lasati sa fiarba 30 minute, scurgeti supa, scoateti carnea pe platou, lasati sa se raceasca.
Spalati strugurii, scoateti samburii, puneti boabele in castron adanc. Faceti un sos din ulei, otet aromat, sare si busuioc, lasati deoparte.
Taiati cuburi carnea de pui, treceti-o peste struguri, amestecati usor. Spalati rosiile, taiati-le jumatati, apoi felii, puneti-le peste carne si struguri. Amestecati. Taiati cascavalul felii, apoi romburi, puneti peste restul ingredientelor.
Stropiti cu sosul picant, amestecati, decorati cu busuioc tocat fin. Spalati salata frunza cu frunza, scuturati de apa in prosop, asezati frunzele pe un platou, adancit sau pe marginea unui castron mare, puneyi salata si serviti cu paine prajita.
Pofta buna!