Chiftele de peste cu salata de porumb din: ton, morcov, ceapa, paine, lapte, pesmet, faina, sare, piper, patrunjel, ulei, porumb, ceapa, ardei iute, patrunjel, sare, piper, ulei, otet balsamic. Ingrediente: 300 g ton din conservă sau file de peşte fiert 1 morcov 1 ceapă mică 2 felii de pâine 150 ml lapte 3 linguri pesmet […]
Salata din chiftelute fierte cu iaurt
PrinteazaSalata din chiftelute fierte cu iaurt din: carne tocată de porc sau pasăre, pâine, ou, ceapa, usturoi, mioneza, iaurt, muştar (opţional), zahăr, sare, piper, foi de dafin, ienibahar.
Ingrediente:
- 500 g carne tocată de porc sau pasăre
- 1-2 felii de pâine
- 1 ou
- 1 ceapă pentru chiftele
- 2-3 căţei de usturoi
- 2-3 linguri maioneză
- 2-3 linguri iaurt
- 1 lingură muştar (opţional)
- 3 cepe pentru salată
- 50 g zahăr
- sare
- piper
- foi de dafin
- ienibahar
Mod preparare:
Pui la fiert 2 l de apă, cu sare, piper, foi de dafin, ienibahar şi zahăr.
Tai fideluţă cele 3 cepe şi le opăreşti în apa condimentată, timp de 4-5 minute.
Scoţi ceapa cu o paletă şi o pui în castronul pregătit pentru servit salata.
Pregăteşti chifteluţele din carne, în care ai adăugat oul, o ceapă tăiată mărunt, usturoiul zdrobit, pâinea înmuiată şi stoarsă şi condimente.
Pui la fiert chifteluţele tot în apa condimentată şi le fierbi aproximativ 15 minute.
Apoi le scurgi bine în strecurătoare şi le adaugi peste ceapă, în castronul de servit. Le laşi să se răcească.
Adaugi amestecul de maioneză şi iaurt şi potriveşti gustul de sare şi piper, după gust.
Salata din chiftelute fierte cu iaurt
Pofta buna!
Chiftele de peste cu salata de porumb
Pofta buna!