Salata din frunze de spanac cu miez de nuca si kaizer

Printeaza

O reteta delicioasa de salata din frunze de spanac cu miez de nuca si kaizer din: frunze de spanac, kaizer afumat, miez de nuca, otet de vin alb, mustar, sare, piper, ulei de nuca si ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:Salata din frunze de spanac cu miez de nuca si kaizer

  • 300 g frunze tinere de spanac
  • 150 g kaizer impanat afumat taiat felii foarte subtiri
  • 50 g miez de nuca
  • 2 linguri otet de vin alb
  • 1 lingurita mustar nu prea iute
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de nuca
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Se spală bine frunzele de spanac şi se curăţă de tulpini. Se şterg. Se taie kaize- rul fâşii groase. Se călesc într-o tigaie fără ulei la foc mijlociu, întorcându-se de pe o parte pe alta, până devin crocante.

Se toacă miezul de nucă. Pentru dres- sing, se amestecă oţetul cu muştar, sare, piper, 1 lingură de apă şi cele două feluri de ulei, folosind telul.

Această vinegretă se adaugă la frunzele de spanac, urmată de miezul de nucă şi de kaizer; se serveşte salata.

Salata din frunze de spanac cu miez de nuca si kaizer

Salata din frunze de spanac cu miez de nuca si kaizer

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.