Salata din frunze de spanac cu miez de nuca si kaizer
PrinteazaO reteta delicioasa de salata din frunze de spanac cu miez de nuca si kaizer din: frunze de spanac, kaizer afumat, miez de nuca, otet de vin alb, mustar, sare, piper, ulei de nuca si ulei de floarea soarelui.
- 300 g frunze tinere de spanac
- 150 g kaizer impanat afumat taiat felii foarte subtiri
- 50 g miez de nuca
- 2 linguri otet de vin alb
- 1 lingurita mustar nu prea iute
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de nuca
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Se spală bine frunzele de spanac şi se curăţă de tulpini. Se şterg. Se taie kaize- rul fâşii groase. Se călesc într-o tigaie fără ulei la foc mijlociu, întorcându-se de pe o parte pe alta, până devin crocante.
Se toacă miezul de nucă. Pentru dres- sing, se amestecă oţetul cu muştar, sare, piper, 1 lingură de apă şi cele două feluri de ulei, folosind telul.
Această vinegretă se adaugă la frunzele de spanac, urmată de miezul de nucă şi de kaizer; se serveşte salata.
Salata din frunze de spanac cu miez de nuca si kaizer
Pofta buna!