Salata din oua de prepelita cu ciuperci
PrinteazaSalata din oua de prepelita cu ciuperci
- 24 ouă de prepeliţă
- 1gălbenuş de găină crud
- 1 linguriţă de muştar
- 1 gogoşar murat pentru decor
- 1 cutie de ciuperci
- 2 cepe tocate peştişori
- 100 ml de vin alb
- sare
- piper
- foi de dafin
- 2 linguri de ulei
- 100 ml de apă
Mod de preparare:
Este o reţetă pentru 6 porţii. Lăsăm să fiarbă la foc domol, timp de zece minute, iar la ultimul clocot, adăugăm ciupercile tocate, apoi dăm la răcit.
După aceea, adăugăm muştarul, ouăle de prepeliţă şi maioneza făcută din două gălbenuşuri fierte de ouă de prepeliţă, un gălbenuş crud şi 500 ml ulei.
La final, amestecăm totul, dăm gust de sare şi decorăm cu gogoşar murat şi măsline.
Pofta buna!