Salata din papadie

Printeaza

Salata din papadie din: frunze crude de papadie, ulei, otet, sare.

Ingrediente:

  • 1 castron de frunze crude de păpădie
  • ulei
  • oţet
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Salata din papadie: Inainte de pregătire, frunzele de păpădie sunt ţinute 15 minute în apă rece cu sare, apoi sunt spălate sub jet de apă rece.

In continuare, salata se pregăteşte ca şi salata verde. Opţional, salata se poate garnisi cu rondele de ou fiert tare, şi/sau cu brânză telemea rasă.

La salată se pot folosi 2-3 căţei de usturoi pisaţi, care maschează gustul amar al frunzelor de păpădie.

Salata de păpădie este un preparat de sezon. Se pregăteşte numai primăvara, din frunze foarte crude.

Mai târziu frunzele devin foarte amare.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.