Salată din piept de pui cu muguri de soia
PrinteazaO reteta de salata din piept de pui cu muguri de soia din: unt, piept de pui, sare, piper, muguri de soia, ghimbir, usturoi, sos de soia, otet de sherry, ulei de soia si patrunjel.
- 4 lingurite unt
- 4 piepturi mici de pui curatate (faa piele si oase) fiecare de circa 200 g
- sare
- piper negru macinat
- 500 g muguri de soia proaspeti
- 200 g ciuperci
- 5 g radacina proaspata de ghimbir
- 2 catei de usturoi
- 6 lingurite sos de soia
- 6 lingurite otet de sherry
- 6 linguri ulei de soia
- 4 lingurite patrunjel taiat marunt
- cateva fire de patrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Untul se încinge într-o tigaie în care se prăjeşte pieptul de pui. Apoi se acoperă şi se mai lasă 10 minute să fiarbă la foc mic. Se sărează, se piperează, se scoate şi se pune deoparte.
Mugurii de soia se spală cu apă rece şi se scurg. Ciupercile se taie felii şi se prăjesc în uleiul rămas în tigaie. Rădăcina de ghimbir se curăţă şi se taie mărunt. Ciupercile şi mugurii de soia se pun într-un castron.
Se curăţă usturoiul şi se presează cu presa de usturoi peste ciuperci şi mugurii de soia. Pieptul de pui se taie în fâşii subţiri şi se adaugă la celelalte ingrediente.
Din sosul de soia. oţet, ulei de soia. sare şi piper se prepară un sos. Se toarnă peste salată şi se amestecă bine. Mixtura se împarte pe farfurii, se presară cu pătrunjel tăiat mărunt şi se ornează cu frunze de pătrunjel.
Salată din piept de pui cu muguri de soia
Pofta buna!