Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştar

Printeaza

Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştar din: piept de rata, salata verde, pulpa de dovleac, ulei de masline extravirgin, mustar iute, otet de vin rosu, sare si piper.

Ingrediente:

  • 2 piepţi de raţă salată verde
  • 200 g pulpă de dovleac
  • 200 ml ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură muştar iute
  • 3 linguri oţet de vin roşu
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Prăjeşte piepţii de raţă într-o tigaie timp de 15 minute, la foc mare, şi condimentează-i cu sare şi piper, după gust.

Pentru sosul vinegretă, bate cu telul oţetul cu muştarul, adăugând uleiul puţin câte puţin, ca la maioneză.

Coace în cuptor timp de circa 5 minu­te dovleacul tăiat bucăţi şi presărat cu sare.

Pune salata în centrul farfuriilor, taie pieptul de raţă felii subţiri  şi aşază-le alături de salată.

Pune bucăţele de dovleac copt şi asezonează cu sosul vinegretă.

Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştar

Poftă bună!

 

 

 

Cuba Libre Reteta: Cum să Perfecționezi un Clasic al Cocktail-urilor

 rom, cola, suc de lamaie verde, gheata, lamaie verde.   Ingrediente: 50 ml rom de calitate superioară 150 ml cola artizanală Sucul de la 1/2 lămâie verde 2 cuburi de gheață O felie de lămâie verde pentru garnitură Mod de preparare: Puneți cuburile de […]

 

Pancakes cu Banane

banane, faina, lapte, praf de copt, oua, zahar, sare, ulei. Pancakes cu banane sunt o interpretare tropicală a tradiționalelor pancakes americane. Bananele adaugă o dulceață naturală și o textură pufoasă.   Ingrediente: 2 banane coapte 200g făină 250ml lapte 1 linguriță praf de copt 2 ouă 1 lingură zahăr 1 praf […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.