Salată din ştiuleţi de porumb cu struguri şi fistic
PrinteazaO reteta de Salată din ştiuleţi de porumb cu struguri şi fistic din: salata, stiuleti de porumb, sare, zahar, unt, boabe de struguri, suc de portocale, otet de mere, piper alb, ulei, boabe de fistic si verdeturi.
- 2 salate verzi
- 48 stiuleti de porumb fragezi si proaspeti
- sare
- putin zahar
- 100 g unt
- 48 de boabe de struguri rosii/negri
- 4 lingurite suc de portocale (proaspat presat
- 2 lingurite otet de mere
- piper alb macinat
- 4 lingurite de ulei
- 100 g boabe de fistic nesarate
- frunze de verdeturi/patrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Se desfac frunzele de la salată. Ştiuleţii de porumb se curăţă de frunze. 150 ml apă împreună cu puţină sare. zahăr şi unt se încing în care se călesc ştiuleţii de porumb circa 2 minute. Apoi se scot şi se lasă să se răcească.
Boabele de struguri se taie în două şi se scot sâmburii. Sucul de portocale, oţetul, sarea, piperul şi puţin zahăr se pun în vasul pentru mixat. Se amestecă la prima viteză (mică) cu mixerul ingredientele şi se adaugă încet şi diferitele sortimente de ulei, până se leagă bine toată mixtura.
Ştiuleţii de porumb se trec prin sosul marinat şi se aranjează pe farfurii mari. Frunzele de salată se marinează de asemenea şi se aşază pe ştiuleţi. La marginea farfuriilor se aşază boabe de struguri, apoi se presară preparatul cu boabe de fistic. Fiecare farfurie se ornează cu frunze de verdeţuri asortate.
Salată din ştiuleţi de porumb cu struguri şi fistic
Pofta buna!