Salata dobrogeana

Printeaza

Salata dobrogeana 

Ingrediente:Salata dobrogeana

  • 2 buc. rosii
  • 2 buc. ardei grasi
  • 3 buc. castraveti potriviti
  • 1 buc. ceapa
  • o salata verde
  • 100 gr. telemea de oi
  • 1 ceasca sos maioneza
  • masline
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curata ceapa, se taie felii foarte subtiri si se pune intr-un castron. Castravetii se curata de coaja, se taie felii si se pun peste ceapa, rosiile se spala si se taie felii potrivite, ardeii grasi se taie ca fideaua.

Se amesteca totul si se lasa la rece pina la servire. Sosul se prepara astfel: ouale se cojesc, apoi albusurile se toaca marunt, iar galbunusurile se freaca cu smintina pina se obtine un sos alifios care se amesteca cu maslinele tocate marunt.

Se adauga vinul, zeama de lamiie, sarea, cimbru si tarhonul. Cind sosul este gata, se amesteca cu albusurile tocate. Inainte de servire, salata se amesteca cu sosul, se pune pe o salatiera si se presara cu telemea rasa.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.