Salata dobrogeana
PrinteazaSalata dobrogeana
- 2 buc. rosii
- 2 buc. ardei grasi
- 3 buc. castraveti potriviti
- 1 buc. ceapa
- o salata verde
- 100 gr. telemea de oi
- 1 ceasca sos maioneza
- masline
- sare
Mod de preparare:
Se curata ceapa, se taie felii foarte subtiri si se pune intr-un castron. Castravetii se curata de coaja, se taie felii si se pun peste ceapa, rosiile se spala si se taie felii potrivite, ardeii grasi se taie ca fideaua.
Se amesteca totul si se lasa la rece pina la servire. Sosul se prepara astfel: ouale se cojesc, apoi albusurile se toaca marunt, iar galbunusurile se freaca cu smintina pina se obtine un sos alifios care se amesteca cu maslinele tocate marunt.
Se adauga vinul, zeama de lamiie, sarea, cimbru si tarhonul. Cind sosul este gata, se amesteca cu albusurile tocate. Inainte de servire, salata se amesteca cu sosul, se pune pe o salatiera si se presara cu telemea rasa.
Pofta buna!