Salata de dovleac cu branza feta
PrinteazaO reteta de salata de dovleac cu branza feta din: dovleac, ardei rosu, rosii cherry, branza feta, spanac, ulei de floarea soarelui, ceapa rosie, usturoi, paine prajita si otet balsamic.
- 1 dovleac turcesc
- 1 ardei rosu
- 200 g rosii cherry
- 200 g branza feta
- 50 g spanac
- 4 linguri ulei de floarea soarelui
- 2 cepe rosii, taiate sferturi
- 3 catei de usturoi, taiati felii
- cateva felii de paine prajita
- 2 linguri otet balsamic
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 7/ 210°C. Curăţă de coajă şi seminţe dovleacul, apoi taie felii pe lungime, pune-le pe o tavă de copt şi trece-le prin 2 linguri de ulei.
Coace 20 min, adaugă ceapa, usturoiul şi chilii, unge feliile de dovleac cu ele şi coace încă 20 min, adaugă roşiile la final pentru câteva minute, să se pătrundă bine.
Intre timp, rupe pâinea în bucăţi mari, amestecă cu uleiul rămas şi asezonează. Pune pe o tavă de copt şi coace 10-12 min, până se rumenesc precum crutoanele.
Amestecă legumele coapte cu crutoanele, feta şi spanacul, apoi serveşte şi stropeşte cu oţet balsamic.
Salata de dovleac cu branza feta
Pofta buna!