Salată cu dovleac, broccoli şi macrou
PrinteazaO reteta de salata cu dovleac, broccoli si macrou din: otet de vin alb, mustar de dijon, dovleac, fasole verde, broccoli, seminte de dovleac si macrou.
- 1 lingura otet de vin alb
- 1 lingura mustar de Dijon
- 200 g de dovleac placintar, taiat cu latura de 2 cm
- 85 g fasole verde, taiat pe jumatate
- 140 de broccoli, taiat in buchetele
- 1 lingura seminte de dovleac
- 4 fileuri de macrou, fara oase
Mod de preparare:
Se amestecă oţetul, muştarul, două linguriţe de ulei, sare şi piper într-un bol mare. Se pune apă la fiert într-o cratiţă mare, în timp ce se încinge restul uleiului într-o tigaie largă. Se sotează dovleacul în tigaie, se asezonează, se amestecă încontinuu timp de 12-15 minute.
Se adaugă fasolea în cratiţa cu apă. După un minut, se adaugă broccoli şi se mai ţine pe foc trei minute. Apoi se scurge totul bine.
Se adaugă dovleacul, broccoli, fasolea şi seminţele de dovleac în bolul cu dressingul. Se amestecă bine şi se lasă deoparte. Se prăjeşte peştele în tigaie, cu pielea în jos, timp de două minute. Apoi se întoarce şi se prăjeşte şi pe cealaltă parte unu-două minute.
Se împarte salata pe farfurii. Peste aceasta se aşază fileurile de macrou şi se stropeşte totul cu dressingul rămas în bol.
Salată cu dovleac, broccoli şi macrou
Pofta buna!