Salată de dovleac cu carne de miel
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de dovleac cu carne de miel din: cuscus, sare, piper, pulpa de dovleac, caise uscate, ceapa, usturoi, muschi de miel, ulei de masline, seminte de fenicul, seminte de coriandru, chimen, ardie iute, mazare si otet de vin alb.
- 300 g cuscus
- sare
- piper
- 400 g pulpa de dovleac
- 50 g caise uscate
- 2 cepe
- 4 catei de usturoi
- 3 bucati de muschi de miel (a circa 200 g)
- 6 linguri ulei de masline
- 1 lingurita seminte de fenicul
- 1 lingurita seminte de coriandru
- 1 lingurita chimen macinat
- 1 ardei iute uscat si macinat
- 200 g mazare congelata
- 1 lingura otet de vin alb
Mod de preparare:
Se aşază cuşcuşul într-o strecurătoare şi se spală sub jet de apă rece; se aşază într-un castron. Se opăreşte cu 400 ml apă clocotită cu sare; se lasă să se umfle cca 10 min. Se taie cuburi pulpa de dovleac şi se taie fâşii caisele. uscate. Se toacă ceapa şi usturoiul.
Se încinge cuptorul la 80 °C. Se şterge carnea, se sărează şi se piperează. Se prăjeşte în 3 linguri de ulei încins; se înfăşoară în folie de aluminiu şi se coace la cuptor cca 20 min. Se călesc ceapa, usturoiul şi mirodeniile. Se toarnă 250 ml apă şi se fierbe 8 min. Se adaugă mazărea congelată şi se mai fierbe 7 min.
Se sărează şi se piperează. Se scoate carnea din cuptor şi se taie felii. Se scurge cuşcuşul şi se amestecă toate cu 3 linguri ulei şi oţet; se sărează şi se piperează.
Salată de dovleac cu carne de miel
Pofta buna!