Salata de dovleac copt cu telina si fenicul din: dovleac,, telina Apio, fenicul, spanac, rodie, ulei de măsline extravirgin.
Ingrediente:
300g de dovleac, tăiat cuburi
4 tulpini de ţelină Apio, feliate
1/2 bulb de fenicul, tăiat bastonaşe subţiri
1 mână de spanac tânăr
seminţele de la o rodie, plus extra pentru servit (opţional)
ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Tapetează o tavă cu hârtie de copt, pune cuburile de dovleac în ea, toarnă câteva linguri de ulei de măsline extravirgin şi amestecă bine astfel încât toate cuburile să fie acoperite de ulei.
Dă tava la cuptor timp de 30-40 de minute sau până când dovleacul este fraged.
Pune-cuburile de dovleac într-un bol încăpător, alături de ţelina Apio, bastonaşele de fenicul, spanacul tânăr şi seminţele de rodie.
Asezonează după gust şi stropeşte salata cu ulei de măsline extravirgin Costa d’Oro după gust. împarte salata în boluri individuale şi serveşte-o cu seminţe de rodie.
Salata cu dovleac si sfecla din: dovleac, sfecla, cartofi, ulei, lamaie, sare. Ingrediente: 250 g dovleac plăcinfar fiert 1 bucată de sfeclă roşie 2 cartofi 1 salată verde câteva crenguţe de mărar verde ulei de măsline 1 lămâie sare Mod de preparare: Se coc în cuptor dovleacul plăcintar tăiat în bucăţi mai mari, sfecla […]
Salata cu dovleac si afine din: dovleac, zahar, nuci, afine, otet, unt, miere, sare, piper, rucola. Ingrediente: 350 g dovleac 1 lingură ulei de măsline sare 2 linguri unt 2 linguri zahăr brun nuci pecan 2 linguri oţet de vin roşu 2 linguriţe miere piper rucola afine Mod de preparare: Se combină 350 g […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Arata bine, o sa fac si eu salata de dovleac copt