Salata de dovleac copt cu vinegreta din sirop de artar si seminte de rodie
PrinteazaO reteta de Salata de dovleac copt cu vinegreta din sirop de artar si seminte de rodie din: dovleac, sirop de artar, otet din vin rosu, ulei de masline extravirgin, mustar dijon, nasturel si seminte de rodie. Dovleacul şi năsturelul sub această formă conţin luteină şi zeaxantină, antioxidanţi ce reduc riscul de apariţie a cataractei şi degenerescenţei maculare, afecţiuni cauzate de înaintarea în vârstă.
- 1,5 kg de dovleac, fara seminte si taiat pe lungime in 12 felii
- 2 linguri de sirop de artar
- 2 linguri de otet din vin rosu
- 2 linguri de ulei de masline extravirgin
- 2 lingurite de mustar Dijon
- 2 manunchiuri de nasturel, fara tulpini
- 1/2 cana de seminte de rodie (cu tot cu suc)
Mod de preparare:
Seteaza cuptorul la 200C. Intinde doua folii de copt pe doua tavi si unge-le cu putin ulei. Asaza feliile de dovleac cu fata in jos, intr-un singur strat. Coace-le, intorcandu-le o data, pana se inmoaie, aproximativ 20 de minute. Pune tavile la racit.
Amesteca siropul de artar, otetul, uleiul si mustarul pana se omogenizeaza (rezulta 1/2 cana). Distibuie feliile de dovleac pe 8 farfurii si orneaza-le cu frunzele de nasturel. Presara semintele de rodie si vinegreta.
Condimenteaza cu piper, dupa gust.
Salata de dovleac copt cu vinegreta
Pofta buna!
Arata bine salata asta