Salata cu dovleac si miez de nuca
PrinteazaSalata cu dovleac si miez de nuca din: dovleac, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline extravirgin, frunze de cimbru, orz, miez de nuca, sirop de artar, zahar brun, fulgi de ardei iute, otet balsamic, mustar dijon, spanac, branza cu mucegai.
- 1 dovleac, curatat de coaja si taiat in bucati mari, pune semitnele deoparte
- 2 cepe rosii, taiate in sferturi
- 2 catei de usturoi, decojiti si zdrobiti
- 3 1/2 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 mana frunze de cimbru, plus cateva fire in plus pentru garnisire
- 300 g de orz
- 50 g miez de nuca, tocat grosier
- 1 1/2 lingura sirop de artar
- 1 lingurita zahar brun
- 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
- 2 lingurite de otet balsamic
- 1 lingurita de mustar dijon
- 100 g spanac tanar, rupt in bucati
- 140 g branza cu mucegai albastru, feliata subtire
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200C. Tavaleste dovleacul, ceapa si usturoiul prin 2 linguri de ulei, sare si piper.
Coace-le 35-45 de minute sau pana cand devin crocante pe alocuri, intorcandu-le pe cealalta parte la jumatatea perisoadei si adaugand atunci si frunzele de cimbru.
Scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca, aruncand usturoiul.
Fierbe orzul conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurge-l si lasa-l sa se raceasca.
Intre timp, clateste semintele de dovleac si desprinde de pe ele orice urma de miez. Usuca-le bine.
Pune miezul de nuca si semintele de dovleac intr-o tigaie si prajeste-le uscat pana devin aurii.
Adauga 1/2 lingura de ulei, siropul de artar, zaharul, fulgii de ardei iute si putin sare.
Lasa totul sa fiarba cateva minute, pana ce zaharul se caramelizeaza.
Rastoarna amestecul intr-o tava, lasa-l sa se raceasca, apoi sfarama-l in bucati.
Prepara un dressing din otetul balsamic, mustar, restul de ulei, sare si piper.
Amesteca dovleacul si ceapa cu orzul, urmate de spanac si dressing.
Presara deasupra feliile de branza, nucile si cateva fire de cimbru, iainte de a servi salata.
Salata cu dovleac si miez de nuca
Pofta buna!
O sa incerc salata asta