Salata de dovleac cu naut si usturoi din: dovleac, usturoi, ulei de masline, sare, naut, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, pasta tahini, apa, ulei de masline.
Ingrediente:
un dovleac mediu (cam un kilogram, un kilogram si jumtate) taiat cubulete
un catel de usturoi pisat
2 linguri ulei de masline
sare dupa gust
o conserva de naut scursa (cam o ceasca si jumatate)
o ceapa medie tocata marunt
pentru dressing:
un catel de usturoi pisat
2 linguri de zeama de lamaie
3 linguri de pasta tahini
2 linguri de apa
2 linguri de ulei de masline
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la 220 grade Celsius.
Intr-un bol, amestecaţi dovleacul cuburi, un căţel de usturoi, 2 linguri de ulei de măsline şi sare după gust.
Puneţi cuburile de dovleac într-o tavă, pe hârtie de copt, şi dafi la cuptor timp de 25 de minute sau până se înmoaie dovleacul.
Scoateţi tava din cuptor şi lăsaţi să se răcească.
Pentru dressing, bateţi căţelul de usturoi rămas cu cele 2 linguri de zeamă de lămâie.
Adăugaţi pasta de tahini şi omogenizaţi, adăugând apoi şi apa şi cele 2 linguri de ulei de măsline rămase.
Intr-un bol, amestecaţi cuburile de dovlecei, năutul şi ceapa.
Salata cu dovleac copt din: dovleac, rucola, salvie, sirop de rodie, nuci, branza, ulei, sare, piper. Ingrediente: 150 g dovleac piper şi sare frunze de salvie ulei de măsline rucola sirop de rodie 100 g brânză cu mucegai sau brânză cremoasă de capră 1 mână de nuci crude Mod de preparare: Incepe prin a […]
Salata de dovleac copt cu chili din: dovleac, ulei de masline, sare, piper, spanac, ceapa, praf de chili, otet balsamic. Ingrediente: 1 dovleac ulei de măsline sare și piper 1 buchet spanac, frunzele maruntite 1/2 ceapa, cuburi 1/2 linguriță praf de chili 1 lingurita otet balsamic Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 170C. Taiati […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.