Salată de dovleac, portocală şi orz
PrinteazaO reteta de salata de dovleac, portocala si orz din: orz decorticat, dovleac cu coaja, suc si coaja de portocala, otet din vin rosu, ceapa rosie, menta, patrunjel si rucola. Salată plină de arome. Supersănătos; sursă bună de vitamina C; asigură 2/5 din necesarul zilnic; conţinut scăzut de grăsimi
- 175 g de orz decorticat
- 1 kg de dovleac, cu coajă
- 3 linguri ulei de măsline
- sucul şi coaja rasă de la 1 portocală
- 4 linguri oţet din vin roşu
- 1/2 ceapă roşie, tăiată în felii subţiri
- 1 legătură mică de mentă, tocată, păstrează câteva frunze pentru servit
- 1 legătură mică de pătrunjel, tocat, păstrează câteva frunze pentru servit
- 2 mâini de rucola
Mod de preparare:
Se fierbe orzul 20-25 de minute până când se înmoaie, dar încă este tare. Se scurge. Între timp, se încălzeşte cuptorul la 200° C/gaz 6. Se taie dovleacul în felii rotunde, se scot sâmburii. Se asezonează cu o lingură de ulei, coaja de portocală, sare şi piper.
Se aşază într-o tavă de copt şi se dă la cuptor 40 de minute, până când devine auriu şi moale, întorcându-l la jumătatea timpului. Se lasă deoparte.
Se amestecă sucul de portocale, oţetul şi restul de ulei cu orzul, sare şi piper din belşug. Se adaugă amestecând ceapa şi ierburile tocate, apoi se aşază în straturi pe un platou cu dovleacul, rucola şi restul de frunze de mentă şi pătrunjel. Reteta preluata de aici.
Salată de dovleac, portocală şi orz
Poftă bună!