Salată de dovlecei si conopidă cu maioneză

Printeaza

Salată de dovlecei si conopidă cu maioneză

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 1 conopidă
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 gălbenuş
  • sare
  • piper
  • ulei
  • zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Salată de dovlecei si conopidă cu maioneză: Cureţi dovleceii, îi speli, îi pui la fiert în apă cu sare şi după ce au fiert, îi scoţi şi îi laşi să se scurgă.

La fel procedezi şi cu conopida. După ce s-au scurs dovlecelul şi conopida, le pasezi ca să obţii un piure.

Dai apoi pe răzătoarea mică ceapa, o storci şi adaugi zeama în piureul obţinut. Pui şi ustu­roiul tocat şi potriveşti de sare şi piper.

Separat, faci o maioneză dintr-un gălbenuş, ulei şi zeama de lămâie. Amesteci maioneza cu piureul din dovlecei şi conopidă şi salata esta gata. Este foarte gustoasă!

 

 

Poftă bună!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte gustoasa salata de dovlecei si conopida cu maioneza.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.