Salată de Varză Roșie cu Quinoa, Nuci și Curmale din: quinoa, varza rosie, nuci, curmale, ulei de masline extravirgin, miere, otet balsamic, sare, piper. În lumea culinară, echilibrul între nutrienți și gust este esențial, iar Salata de Varză Roșie cu Quinoa, Nuci și Curmale reprezintă exemplul perfect de armonie. Această salată nu numai că aduce […]
Salată de dovlecei copti
PrinteazaSalată de dovlecei copti
Ingrediente:
- 1 kg dovlecei
- 2 linguri ulei
- zeamă de lămîie sau oţet
- piper
- sare
Mod de preparare:
Salată de dovlecei copti: Alegem dovlecei tineri, proaspeţi, de mărime mijlocie, cu seminţe mici. Ii curăţăm de coajă şi îi punem la fiert în apă clocotită. Cînd sînt gata, îi scoatem şi îi aşezăm pe un fund înclinat, lăsîndu-i să se scurgă de apă.
După ce s-au scurs şi s-au răcit, îi tocăm pe un fund, la fel ca pe vinete. Punem dovleceii tocaţi într-un castron, adăugăm ulei, puţină sare, piper şi lămîie sau oţet, bătîndu-i bine. Ţinem salata la rece.
Inainte să o servim la masă, adăugăm ceapă tocată şi garnisim cu cîteva foi de pătrunjel verde. Salata de dovlecei tocaţi înlocuieşte salata de vinete, mai ales pentru acei care ţin regim alimentar.
De asemenea putem pregăti salata amestecată de vinete şi de dovleci, în cantităţi egale.
Poftă bună!
Tagine de Pește cu Legume: Aromele Mediteraneene într-o Rețetă Exotică și Nutritivă
Tagine de Pește cu Legume : Aromele Mediteraneene într-o Rețetă Exotică și Nutritivă din: coriandru, patrunjel, usturoi, chimen, paprika, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, peste, rosii, ceapa. Tagine-ul de pește cu legume este o rețetă vibrantă, îmbibată cu aromele bogate ale bucătăriei mediteraneene. Acest fel de mâncare combină fructele de mare sau […]
Incoming search terms:
- salata de dovlecei copti
- dovlecei copti
- salata dovlecei copti