Salata de dovlecei cu fileuri de ansoa si rucola
PrinteazaSalata de dovlecei cu fileuri de ansoa si rucola din: seminte de fenicul, zeama de lamaie, coaja de lamaie, ulei de masline, usturoi, dovlecel, rucola, fileuri de ansoa.
- 1/4 lingurita seminte de fenicul
- zeama si coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 1 lingura ulei de masline extravirgin, plus extra pentru stropit
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 1 dovlecel mare, feliat subtire pe diagonala
- 50 g rucola
- 2 fileuri de ansoa, injumatatite
Mod de preparare:
Prajeste semintele de fenicul itnr-o tigaie mica, la foc mic spre mediu, timp de 1 minut sau pana incep sa-si elibereze aroma. Zdrobeste-le usor intr-un mojar cu pistil.
Amesteca zeama de lamaie, semintele de fenicul, uleiul si usturoiul intr-un blender mare, apoi incorporeaza dovlecelul.
Asezonează amestecul şi lasă-l deoparte, la marinat, timp de 30 de minute. Adaugă rucola în salată şi transfer-o pe un platou. Aşază deasupra fileurile de anşoa.
Presară coaja rasă de lămâie şi stropeşte salata cu puţin ulei de măsline în plus, înainte de a o servi.
Salata de dovlecei cu fileuri de ansoa si rucola
Pofta buna!