Salată de dovlecei cu iaurt și usturoi

Printeaza

Salată de dovlecei cu iaurt și usturoi din: dovlecei, iaurt natural, usturoi, sare, piper. Această salată poate fi servită ca o gustare sau alături de felul principal, fiind o opțiune excelentă pentru zilele calde de vară.

Este o alternativă sănătoasă la aperitivele bogate în calorii și poate fi inclusă cu încredere într-o dietă echilibrată.

 

Ingrediente:

  • 2-3 dovlecei potriviți
  • 200 g iaurt natural (poți folosi iaurt grecesc sau iaurt obișnuit)
  • 2 căței de usturoi
  • Sare și piper după gust

 

Mod de preparare:

Spală și curăță dovleceii de coajă (opțional, poți lăsa coaja dacă este tânără și subțire). Taie dovleceii în felii subțiri sau rondele subțiri.

Încinge o tigaie antiaderentă și prăjește feliile de dovlecei pe ambele părți până devin ușor aurii. Nu este nevoie să adaugi ulei în tigaie pentru prăjire, deoarece dovleceii vor elibera puțină apă.

După ce dovleceii sunt gata prăjiți, lasă-i să se răcească la temperatura camerei.

Într-un bol, amestecă iaurtul cu usturoiul zdrobit. Poți ajusta cantitatea de usturoi după preferință, pentru un gust mai intens sau mai puțin puternic.

Adaugă dovleceii prăjiți în bolul cu iaurt și usturoi și amestecă ușor până se îmbracă toate feliile cu sosul.

La final, poți presăra un praf de sare și piper după gust.

 

Informații nutriționale (valori aproximative):

Acestea sunt valori orientative pentru 100 de grame de salată de dovlecei cu iaurt și usturoi:

  • Calorii: 70-90 kcal
  • Carbohidrați: 5-7 grame
  • Proteine: 3-5 grame
  • Grăsimi: 2-3 grame

 

Dovleceii prăjiți își păstrează textura crocantă și se combină perfect cu aroma ușoară a iaurtului și puterea deosebită a usturoiului.

Poți personaliza această rețetă adăugând verdețuri proaspete, castraveți sau alte legume preferate pentru a obține o variație aromei și texturii.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Salata cu dovlecei si vinete

Salata cu dovlecei si vinete

Salata cu dovlecei si vinete din: dovlecei, vanata, usturoi, smantana, maioneza, sare. Ingrediente: 4 dovlecei 1 vânâtă mică 4-5 căţei de usturoi 100 g smântână câteva linguri cu maioneză sare   Mod de preparare: Coace vânătă, curăţ-o, las-o să se scurgă, după care toac-o uşor. Separat, curăţă dovleceii, taie-i cubuleţe şi opăreşte-i în apă cu […]

 

 

Salată de dovlecei cu floare

Reteta zilei: Salata calda de dovlecei si rosii

Salata calda de dovlecei si rosii din: rosii uscate, apa calda, ulei de masline, usturoi, ceapa, dovlecei, sare, piper. Ingrediente:  10 rosii uscate 175ml apa calda 5 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, tocat 1 ceapa, tocata 1 kg dovlecei, taiati bucati sare si piper     Mod de preparare: Feliati rosiile si […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.