Merdenele Tradiționale Românești: Gustul Autentic al Bucătăriei Românești din: faina, apa calduta, drojdie, sare, ulei, unt, branza sarata. Merdenelele, acele plăcinte sărate care îmbogățesc tradiția culinară românească, sunt o gustare inconfundabilă, care evocă gustul autentic al României. Această rețetă vă va ghida pas cu pas pentru a crea merdenele perfecte, combinând tradiția cu savoarea, într-un […]
Salată de dovlecei cu marar
PrinteazaSalată de dovlecei cu marar din: dovlecei, ulei, sare, lamaie, marar, ou.
Ingrediente:
- 700 g dovlecei
- 3 linguri ulei
- sare
- 1/2 lămîie
- 1 legătură de mărar
- 1 ou
Mod de preparare Salată de dovlecei cu marar:
Dovleceii (preferabil mai mici) se curăţă, se taie sferturi în lungime, se scot semniţele dacă au şi se mai taie în două.
Se fierb 5 — 6 minute în apă clocotită, cu sare, se strecoară şi se amestecă cu un sos făcut din ulei, sare şi zeamă de lămîie.
Se aşază în salatieră şi se presară cu 1 ou fiert şi mărar mărunt tocate.
Pofta buna!
Supa Minestrone: Rețeta Clasică și Secretele Bucătăriei Italiene – Ghidul Complet
Supa Minestrone: Rețeta Clasică și Secretele Bucătăriei Italiene – Ghidul Complet. Minestrone, o supă italiană bogată și sățioasă, este celebră pentru diversitatea sa de ingrediente și adaptabilitatea sa culinară. Evoluția din Supele Romane: Minestrone își are rădăcinile în supele bogate ale Romei antice, care erau adesea preparate cu legume, cereale și, uneori, carne. Supa Poporului: […]