Salata de dovlecei cu muguri de pin din: dovlecei, ciupercute, ceapa, usturoi, muguri de pin, verdeata, ulei, unt, sare. Ingrediente: 4 dovlecei 10 ciupercuţe proaspete 2-3 fire de ceapă 2-3 fire de usturoi muguri de pin verdeaţă ulei unt sare Mod de preparare: Spală bine dovleceii şi taie-i în felii rotunde, groase de 1/2 […]
Salata de dovlecei cu mozzarella si boabe de naut
PrinteazaSalata de dovlecei cu mozzarella si boabe de naut din: dovlecei, roşii cherry, ceapă roşie, mozzarella sau feta, boabe de năut, sare, piper, ulei de măsline, suc de lămâie.
Ingrediente:
- 2 dovlecei mici (de 100 g)
- 250 g roşii cherry
- 1 ceapă roşie
- 125 g mozzarella sau feta
- 500 g boabe de năut din conservă (fără lichid)
- sare, piper
- 80 ml ulei de măsline
- 2 linguri suc de lămâie
Mod de preparare:
Se spală dovleceii şi se taie felii subţiri. Se spală roşiile şi se taie jumătăţi; se aşază într-un castron, cu dovleceii.
Se curăţă ceapa şi se taie felii subţiri; se taie jumătăţi. Se amestecă legumele.
Se lasă să se scurgă brânza şi se zdrobeşte cu furculiţa; se amestecă împreună cu legumele, adăugând şi năutul, sare şi piper.
Se amestecă uleiul de măsline cu suc de lămâie şi se toarnă peste salată.
Se dă la frigider şi se lasă să se marineze.
Salata de dovlecei cu mozzarella si boabe de naut
Pofta buna!
Poate iti place si:
Salata de dovlecei tocati
Salata de dovlecei tocati din: dovlecei, untdelemn, lamaie, sare, piper, ceapa. Ingrediente: 3-4 dovlecei tineri 3 linguri untdelemn zeamă de lămâie sare piper o ceapă Mod de preparare: Se rad dovleceii de coajă şi se pun la fiert în apă clocotită cu puţină sare. După ce au fiert, se scot şi se lasă să […]
Salata de dovlecei marinati cu seminte de pin si parmezan
Salata de dovlecei marinati cu seminte de pin si parmezan din: dovlecei, seminte de pin, salote, ardei iute, ulei de masline, lamaie, busuioc, parmezan. Mod de preparare: Se taie în fâşii 4 dovlecei cu un curăţător de legume şi se prăjesc 4 linguri seminţe de pin. Se prepară dressingul amestecând două şalote tocate mărunt cu 1 […]
Pofta buna!