Salată de dovlecei cu sos de usturoi
PrinteazaO reteta de salata de dovlecei cu sos de usturoi din: dovlecei, usturoi, lamaie, chimen, ulei de masline, sare si piper.
- 4 dovlecei mici
- 1 catel de usturoi
- 1/2 lamaie
- 1 lingurita rasa chimen pudra
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper
Mod de preparare:
Dovleceii îi cureţi de coajă şi seminţe şi le tai în lamele fine, de 4-5 cm lungime şi 1-2 cm lăţime. Pui la fiert apă cu puţină sare, iar când dă în clocot, introduci lamelele de dovlecel si le fierbi 2 minute in apa clocotit.
Le scoţi şi le introduci în apă rece, apoi le laşi la scurs. Usturoiul îl pisezi cu puţină sare, până vei obţine o pastă, adaugi piperul, chimenul, zeama de la 1/2 de lămâie şi uleiul de măsline şi amesteci totul bine.
Adaugi acest sos peste dovlecei, îi laşi să se pătrundă 30 minute, apoi îi poţi servi.
Pofta buna!