Salata de dovleci tocati
PrinteazaSalata de dovleci tocati din: dovlecei, ceapa, lamaie, rosii, sare, ulei, paine, masline.
- 4 dovlece tineri
- 1 ceapa
- 1/2 lamaie
- 2 rosii
- sare
- 4 linguri cu ulei
- 1 felie de paine
- 10-12 masline
Mod de preparare:
Curăţaţi dovleceii de coajă, spălaţi, tăiaţi în două pe lung, scoateţi seminţele şi puneţi-i să fiarbă în apă cu sare 20 min.
Ii scoateţi, îi tocaţi mărunt (ca vinetele), îi puneţi în castron şi amestecaţi omogen cu: ceapa tocată, frecată cu sare şi spălată cu apă rece, zeama de lămâie, pâinea înmuiată în apă rece, bine fărâmiţată şi sare.
Turnaţi uleiul încet, amestecând cu lingura de lemn pentru ca dovleceii să înghită uleiul uniform.
Când s-a terminat uleiul aşezaţi dovleceii pe un platou, decoraţi cu felii de roşii şi măsline întregi şi serviţi salata după ce aţi ţinut-o la rece 60 min.
Alături serviţi felii de pâine prăjită.
Pofta buna!