Salata de dovleci tocati

Printeaza

Salata de dovleci tocati din: dovlecei, ceapa, lamaie, rosii, sare, ulei, paine, masline.

Ingrediente:Salata de dovlecei tocati

  • 4 dovlece tineri
  • 1 ceapa
  • 1/2 lamaie
  • 2 rosii
  • sare
  • 4 linguri cu ulei
  • 1 felie de paine
  • 10-12 masline

 

Mod de preparare:

Curăţaţi dovleceii de coajă, spălaţi, tăiaţi în două pe lung, scoateţi seminţele şi puneţi-i să fiarbă în apă cu sare 20 min.

Ii scoateţi, îi tocaţi mărunt (ca vinetele), îi puneţi în castron şi amestecaţi omogen cu: ceapa tocată, frecată cu sare şi spălată cu apă rece, zeama de lămâie, pâinea înmuiată în apă rece, bine fărâmiţată şi sare.

Turnaţi uleiul încet, amestecând cu lingura de lemn pentru ca dovleceii să înghită uleiul uniform.

Când s-a terminat uleiul aşezaţi dovleceii pe un platou, decoraţi cu felii de roşii şi măsline întregi şi serviţi salata după ce aţi ţinut-o la rece 60 min.

Alături serviţi felii de pâine prăjită.

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.