Salată dulce-acrisoară cu carne de rată

Printeaza

Salata dulce acrisoara cu carne de rata din: orez, piept de rata, ulei de masline, nasturel, boabe de struguri, ceapa verde, telina, nectarine, frunze de radicchio, seminte de dovleac, ghimbir, usturoi, gemd e caise, otet de zmeura, ulei de alune si piper.

Ingrediente:

  • 250 g orez Basmati amestecat cu orez sălbatic
  • 450 g piept de rată fără piele şi dezosat
  • 2   linguriţe ulei de măsline
  • 85 g năsturel curăţat de coditele mai tari
  • 140 g boabe de struguri albi fără seminţe, tăiate în două
  • 4 fire ceapă verde tăiate în inele subţiri
  • 3  cozi de telină tăiate în inele subţiri
  • 4   nectarine
  • 8 frunze de radicchio sau de altă salată cu frunze roşii
  • 3 linguri seminţe de dovleac prăjite

Pentru dressing:

  • 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras
  • 1 căţel mic de usturoi tocat foarte fin
  • 1  lingură gem de caise
  • 2   linguriţe oţet de zmeură sau oţet de vin alb
  • 2 linguri ulei de alune
  • piper după gust

Mod de preparare:

fierbe orezul într-o cratiţă cu apă clocotită aproximativ 20 de minute sau până când s-a înmuiat.

scurge, apoi se pune într-un castron şi se lasă să se răcească.

încinge o tigaie pentru grătar. între timp, se curăţă bucăţile de piept de raţă de orice urmă de grăsime şi se ung pe toate părţile cu ulei de măsline.

Se pun în tigaie şi se frig la foc potrivit-iute câte 3 minute pe fiecare parte (carnea nu va fi foarte pătrunsă; ca să fie mai făcută, se prelungeşte timpul de frigere). Se lasă carnea să se răcească.

Pentru a prepara sosul de dressing, se pun într-un castron mic ghimbirul, usturoiul, gemul de caise, oţetul şi uleiul de alune şi se amestecă bine.

potriveşte gustul cu piper. Se toacă jumătate din frunzele de năsturel şi se adaugă peste orez, împreună cu boabele de struguri, ceapa verde şi ţelina.

stropeşte totul cu jumătate din cantitatea de dressing şi se amestecă uşor.

taie pieptul de raţă în felii subţiri.

Nectarinele se taie de asemenea în felii subţiri. Se aranjează frunzele de salată roşie şi restul de năsturel pe patru farfurii şi se împarte salata de orez pe ele.

Deasupra se aranjează feliile de carne şi de nectarine, se stropesc cu restul de dressing şi se presară seminţele de dovleac.

Salată dulce-acrisoară cu carne de rată

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.