Salata dulce-acrisoara cu varza si ridichi
PrinteazaSalata dulce-acrisoara cu varza si ridichi din: varză albă şi roşie, morcovi, ceapă roşie, tulpini de ţelină Apio, ridichi de lună, ardei gras roşu, oţet din vin alb, zeama de lamaie, zahar brun, pudră de muştar, boabe de muştar, mac, boabe de ţelină, ulei vegetal.
Ingrediente:
- 450g de varză albă şi roşie, tocată foarte fin
- 2 morcovi, decojiţi şi tăiaţi bastonaşe
- 1 ceapă roşie mică, tocată fin
- 1 legătură tulpini de ţelină Apio, tocate fin
- 8 ridichi de lună, capătul şi baza îndepărtate, apoi tăiate în felii subţiri sau sferturi
- 1 ardei gras roşu, curăţat de cotor şi seminţe, tăiat în felii subţiri
Pentru dressing:
- 2 linguri oţet din vin alb
- zeama de la 1/2 de lămâie
- 2 linguri de zahăr brun
- 1 linguriţă pudră de muştar
- câte 1 linguriţă de boabe de muştar, mac şi ţelină
- 4 linguri de ulei vegetal
Mod de preparare:
Pune toate legumele într-un bol mare, plin cu apă şi gheaţă, şi lasă-le la frigider timp de o oră pentru a deveni crocante.
Scurge-le bine şi tamponează-le cu un şervet de bucătărie, apoi transferă-le într-un bol mare.
Pentru a prepara dressingul, amestecă toate ingredientele cu telul, adăugând un praf generos de sare, până când zahărul s-a dizolvat.
Adaugă dressingul peste legume, amestecă bine şi lasă salata la frigider până în momentul servirii.
Salata dulce-acrisoara cu varza si ridichi
Pofta buna!